Clima Active B.V. is gevestigd aan de newtonstraat 12D, 3281 NMDC in Numansdorp en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 77244532.
Clima Active B.V. houdt zich bezig met de import en (online) verkoop van Airconditioning, Warmtepompen, Ventilatie, Electra, Warmtepompboilers en onderdelen daarvan. Daarnaast verricht Clima Active B.V. de installatie en inbedrijfstelling van de door ons aangeboden producten.
In deze algemene voorwaarden leest u onder welke voorwaarden u gebruik kunt maken van onze diensten. Wij hebben geprobeerd de voorwaarden zo duidelijk mogelijk te schrijven en hierbij zo min mogelijk gebruik te maken van ingewikkelde juridische termen. Zijn de voorwaarden (op onderdelen) toch onduidelijk, neemt u dan gerust contact met ons op via: Tel: +31 (0)186 898-199 of E-mail: [email protected].
Artikel 1 – Begrippen
In deze algemene voorwaarden wordt bedoeld met:
Clima Active: de importeur en tevens verkoper van de producten en/of de opdrachtnemer die de werkzaamheden voor opdrachtgever uit gaat voeren en daarmee de gebruiker van deze algemene voorwaarden.
Consument: een natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf. Dit is dus een particuliere klant.
Zakelijke klant: een natuurlijke persoon die wel handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf of een rechtspersoon zoals maar niet beperkt tot een installateur, aannemer of wederverkoper.
Klant: de Consument of Zakelijke klant die een order plaatst en daarmee een betalingsverplichting aangaat.
Koop op afstand: een aankoop via de webwinkel van Clima Active, telefonisch of via e-mail. Opdrachtgever: de Consument of Zakelijke klant die een opdracht verstrekt of wenst te verstrekken aan Clima Active tot het installeren/inbedrijfstellen van bij Clima-Active gekochte producten.
Opdracht/het Werk: de werkzaamheden en bijbehorende materialen die Clima Active voor Opdrachtgever uit gaat voeren en gaat leveren en waarvoor een overeenkomst gesloten wordt.
Producten: de producten die Clima Active aanbiedt.
Schriftelijk: zowel traditionele schriftelijke communicatie als digitale communicatie zoals e-mail.
Overeenkomst: de overeenkomst die de Klant/Opdrachtgever en Clima Active sluiten. Webwinkel: de website van Clima Active te bereiken via www.clima-active.nl .
Voor de leesbaarheid van deze algemene voorwaarden worden Klant en Opdrachtgever ook aangeduid met ‘u of uw’, Clima Active met ‘we, wij, ons of onze’ en worden partijen samen ook wel ‘Partijen’ of afzonderlijk ‘Partij’ genoemd.
Deze algemene voorwaarden zijn zowel geschreven voor de verkoop van Producten als voor de montage/installatie daarvan. De algemene voorwaarden gelden zowel tegenover
Consumenten als tegenover Zakelijke klanten.
Als een bepaling slechts voor een bepaalde categorie Klant van toepassing is, wordt dit duidelijk in de bepaling aangegeven.
Artikel 2 – Wanneer zijn deze algemene voorwaarden van toepassing?
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze aanbiedingen, offertes, prijsopgaves, Opdrachten, overeenkomsten, werkzaamheden, facturen en de levering van Producten door of namens Clima Active.
2. Wanneer u een order plaatst of akkoord gaat met een offerte of prijsopgave of op een andere manier een Opdracht aan ons verstrekt, gaan wij ervan uit dat u bekend bent met deze algemene voorwaarden en akkoord bent met de inhoud ervan.
3. Eventueel door de Zakelijke klant gehanteerde algemene voorwaarden, hoe dan ook genaamd, zijn uitdrukkelijk niet van toepassing op de Overeenkomst, tenzij Partijen uitdrukkelijk anders afgesproken hebben.
4. Afwijkingen en aanvullingen op deze algemene voorwaarden gelden pas als wij deze uitdrukkelijk en Schriftelijk hebben geaccepteerd.
5. Deze algemene voorwaarden gelden ook voor meerwerkopdrachten, gewijzigde opdrachten en vervolgopdrachten.
6. Wij mogen deze algemene voorwaarden wijzigen. In het aanbod wordt altijd naar de meest recente versie van de algemene voorwaarden verwezen.
7. Wanneer een rechter bepaalt dat één of meerdere artikelen in deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar (ongeldig) zijn, blijven de overige artikelen wel volledig van toepassing. Partijen zullen dan in onderling overleg een nieuwe afspraak maken die qua strekking en doel zo goed mogelijk aansluit bij de oorspronkelijke bepaling.
8. In het geval de inhoud van deze algemene voorwaarden in strijd is met een tussen Partijen gesloten Overeenkomst, dan heeft de inhoud van de Overeenkomst voorrang op deze algemene voorwaarden.
Artikel 3 – Aanbod
1. Het aanbod in onze Webwinkel is vrijblijvend. Dit betekent dat wij het aanbod kunnen wijzigen.
2. Offertes zijn tot vijfenveertig (90) kalenderdagen na offertedatum geldig, tenzij in de offerte of prijsopgave een andere geldigheidstermijn is opgenomen.
3. Genoemde prijzen zijn voor Consumenten inclusief btw.Voor Zakelijke klanten zijn genoemde prijzen exclusief btw.
4. De inhoud van de offerte is gebaseerd op de door u verstrekte gegevens. U zorgt ervoor dat de gegevens die u aan ons verstrekt, juist, actueel en volledig zijn.
5. Een Opdracht bestaat uitsluitend uit de werkzaamheden en/of materialen die in de offerte zijn omschreven.
6. Een samengestelde offerte geldt als één geheel. Wanneer u slechts een deel van de offerte aanvaardt, zijn wij niet verplicht dat gedeelte van de Opdracht uit te voeren tegen een overeenkomstig deel van de offerteprijs. Wij hebben in dat geval het recht een nieuwe offerte te maken.
7. Wij kunnen niet gehouden worden aan kennelijke vergissingen of verschrijvingen in de offerte of programmeer- en/of typefouten in onze Webwinkel.
In dat geval zijn wij niet verplicht tegen de door ons genoemde foutieve bedragen te leveren.
Artikel 4 – Zo komt de Overeenkomst tussen Partijen tot stand
1. De Overeenkomst tussen Partijen komt tot stand doordat:
a. U Schriftelijk akkoord gaat met een offerte of prijsopgave;
b. Wij een order per e-mail aan u bevestigen. Wij gaan ervan uit dat de orderbevestiging klopt, tenzij u binnen drie (3) kalenderdagen Schriftelijk aan ons laat weten dat dit niet zo is;
c. U digitaal akkoord gaat met een aanbod door het Product van u keuze in de Webwinkel aan te geven, het bestelproces af te ronden en te voldoen aan de gestelde voorwaarden.
2. Partijen spreken af dat voor communicatie gebruik gemaakt mag worden van alle op dat moment gebruikelijke communicatiemiddelen in het bijzonder communicatiemiddelen die gebruik maken van een internetverbinding.
3. U ontvangt een orderbevestiging van een Koop op afstand op het door u opgegeven e-mailadres.
Artikel 5 – Producten
1. Wij verkopen Producten via Koop op afstand. Zo kunt u via o.a. onze Webwinkel Producten bestellen.
2. Eventueel door ons getoonde afbeeldingen zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden Producten. Wij kunnen echter niet garanderen dat de in de afbeelding weergegeven kleuren, exact overeenkomen met de werkelijke kleuren van een Product. Dit is mede afhankelijk van het type browser en het merk device (computer, tablet of smartphone) dat u gebruikt.
3. Wij leveren, in het geval er geen specifieke normen of voorschriften afgesproken zijn overeenkomstig datgene wat wij redelijkerwijs mochten veronderstellen.
4. Wij staan ervoor in dat onze Producten voldoen aan de Overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van aankoop bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.
5. Onze Producten hebben de eigenschappen die wij in het aanbod kenbaar hebben gemaakt.
Artikel 6 – Levering en verzending van Producten
1. Producten worden uit voorraad verkocht.Wanneer een Product niet op voorraad is, wordt dit duidelijk in het aanbod aangegeven.
2. Wij zullen geaccepteerde bestellingen binnen dertig (30) kalenderdagen leveren tenzij anders aangegeven. Wanneer een gecommuniceerde levertermijn niet gehaald gaat worden, zullen wij u daar, zonder onnodige vertraging, van op de hoogte brengen.
3. De in het aanbod genoemde levertermijnen zijn slechts een indicatie en kunnen niet als fatale termijn worden gezien. Overschrijding van een levertermijn, geeft u geen recht op schadevergoeding of een andere vorm van compensatie.
4. Producten worden door een extern vervoersbedrijf afgeleverd op het adres dat u kenbaar hebt gemaakt. In overleg is het ook mogelijk Producten af te halen bij ons magazijn.
5. In geval u een verkeerd adres opgegeven heeft, zijn de kosten voor het zoekgeraakte Product voor uw rekening.
6. Het risico van beschadiging en/of vermissing van Producten gaat op u over vanaf het moment van aflevering op het door u aangegeven adres tenzij u zelf voor het transport heeft gezorgd.
7. U bent gehouden de Producten in ontvangst te nemen. Bij gebreke hiervan worden de Producten opgeslagen. De hieraan verbonden kosten zijn voor uw rekening.
8. Alle genoemde prijzen zijn exclusief transportkosten, tenzij anders aangegeven. De hoogte van de transportkosten wordt zoveel mogelijk vooraf gecommuniceerd.Voor transporten naar de Waddeneilanden en buiten de Benelux worden extra kosten in rekening gebracht.
9. U dient het Product bij levering te controleren op kwaliteit, zichtbare schade en eigenschappen of gebreken. Wanneer er onverhoopt iets mis blijkt bij de levering van het Product, dient u dit zonder onnodige vertraging Schriftelijk bij ons te melden via clima-active.nl.
10. U bent verplicht eventueel bijgeleverde product-, gebruikers- en/of onderhoudsvoorschriften van het Product na te leven en het Product alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is. Schade die ontstaat door het niet naleven van de voorschriften of door anders gebruik, is niet voor onze rekening.
Artikel 7 – Wettelijke bedenktijd (herroepingsrecht) voor Consumenten
1. Bij een Koop op afstand hebben Consumenten wettelijke bedenktijd, ook wel bekend onder de term herroepingsrecht. Dit betekent dat de Consument binnen veertien (14) kalenderdagen na ontvangst van het Product, zonder opgaaf van redenen, de overeenkomst kan ontbinden. Wanneer een bestelling uit meerdere Producten bestaat, gaat de bedenktijd in op de dag dat de Consument het laatste Product uit de bestelling heeft ontvangen. De wettelijke bedenktijd geldt niet voor Zakelijke klanten en ook niet in het geval de Consument het Product ophaalt bij Clima Active.
2. Tijdens de wettelijke bedenktijd mag de Consument een Product uitpakken met als doel de aard en de kenmerken van het Product vast te stellen op een manier zoals de Consument dit in een fysieke winkel ook zou doen. De Consument gaat hierbij zorgvuldig om met het Product. Wanneer er waardevermindering optreedt tijdens de wettelijke bedenktijd, dan is de Consument hiervoor aansprakelijk.
3. Wanneer de Consument gebruik wil maken van de wettelijke bedenktijd, dan moet de Consument dit binnen veertien (14) kalenderdagen na ontvangst van het product laten weten aan ons laten weten d.m.v. het Modelformulier herroeping of door een e-mail te sturen naar [email protected]. De Consument zal het Product vervolgens binnen veertien (14) kalenderdagen na ontbinding van de koop aan ons retourneren. De retourkosten komen hierbij voor rekening van de Consument.
4. Het risico en de bewijslast voor het juist én op tijd uitoefenen van de wettelijke bedenktijd ligt bij de Consument.
5. Na ontvangst van de retourzending, ontvangt de Consument een bevestiging en wordt het aankoopbedrag binnen veertien (14) kalenderdagen teruggestort.
Artikel 8 – Garantie en aansprakelijkheid
1. Op alle Producten die wij aanbieden is de fabrieksgarantie van toepassing mits de Producten door een F-gasmonteur inbedrijf gesteld worden.
Gebeurt dit niet, dan vervalt de gehele garantie. Bij een garantieverzoek kan Clima Active om het f-gassenformulier vragen.
2. In het geval U het Product zelf laat installeren en/of inbedrijfstellen, dan komt schade die ontstaat door onjuiste installatie of in bedrijfstelling door de installateur voor uw rekening. Dit valt uitdrukkelijk niet onder de fabrieksgarantie. Wij hebben in dat geval het recht kosten bij u in rekening te brengen voor de herstelwerkzaamheden.
3. De garantie geldt uitdrukkelijk niet: a. Bij gebruikelijke slijtage;
b. Bij verkleuring door direct daglicht;
c. Bij verkeerde installatie/inbedrijfstelling door uzelf of derden; d. In geval van het niet naleven van de gebruikers-, installatie- of
onderhoudsvoorschriften;
e. Bij gebreken waaraan al door derden reparaties zijn verricht;
f. Bij kleine onvolkomenheden in het Werk die geen afbreuk doen aan de kwaliteit, bruikbaarheid, duurzaamheid, het uiterlijk en het aanzien van het Werk.
4. Bij het gebruik van de voor de uitvoering van de Opdracht benodigde materialen en onderdelen baseren wij ons op de informatie die de leverancier hierover verstrekt.
5. Voor zover wij het recht hebben onze aansprakelijkheid te beperken, doen wij dit in ieder geval tot maximaal de hoogte van het bedrag dat een door ons afgesloten aansprakelijkheidsverzekering uitkeert en tot enkel de directe schade die het gevolg is van een wettelijke of contractuele tekortkoming, opzet of grove schuld aan onze zijde. Tot directe schade behoort in ieder geval niet: bedrijfsschade, productieverlies, omzet en/of winstderving, waardevermindering van Producten en kosten die hoe dan ook met de uitvoering van een project gemoeid zouden zijn als de Opdracht wel goed zou zijn uitgevoerd.
6. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door werkzaamheden die door u of een door u ingeschakelde derde worden verricht.
7. Wij zijn ook niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, ontstaan doordat wij zijn uitgegaan van door of namens u verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.
8. U vrijwaart ons voor aanspraken van derden die in verband met de uitvoering van de Overeenkomst schade lijden en waarvan de oorzaak aan andere dan aan ons toerekenbaar is.
9. Alle vorderingen die verband houden met deze algemene leveringsvoorwaarden, verjaren in afwijking van op de wettelijke verjaringstermijn, na twaalf (12) kalendermaanden.
Wanneer u een bij ons gekocht Product door ons wilt laten installeren/inbedrijfstellen, zijn de bepalingen uit de artikelen 9 tot en met 14 van toepassing. De overige bepalingen uit deze algemene voorwaarden blijven onverminderd van toepassing.
Artikel 9 – Inhoud en uitvoering van de Opdracht
1. Wij hebben het recht (een deel van) de Opdracht onder leiding door derden te laten uitvoeren en voor onderdelen van de Opdracht de leiding aan derden over te dragen.
2. De door ons opgegeven lever- en/of uitvoeringstermijnen zijn een inschatting en kunnen niet als fatale termijn gezien worden tenzij dit uitdrukkelijk door Partijen Schriftelijk afgesproken is.
3. Een levertermijn start op het moment dat wij alle voor de uitvoering van de Opdracht noodzakelijke informatie en toegang van u hebben ontvangen.
4. Wanneer de uitvoering van de Opdracht wordt vertraagd door overmacht, door onvoorziene omstandigheden of door omstandigheden die voor uw rekening en risico komen, kan van ons niet verwacht worden dat de Opdracht binnen de afgesproken termijn wordt opgeleverd. Dit geldt ook in het geval u of een door u ingeschakelde derde wijzigingen aanbrengt in de uitvoering van de Opdracht. In voornoemde gevallen hebben wij recht op verlenging van de lever- en/of uitvoeringstermijn, ook als hier niet expliciet door ons om gevraagd wordt.
Artikel 10 – Onze verplichtingen
1. Wij zullen de Opdracht naar beste inzicht, kennis en kunde en in overeenstemming met de eisen van goed vakmanschap uitvoeren. Wanneer er tussen Partijen geen specifieke normen of voorschriften afgesproken zijn, dan leveren we in overeenstemming met wat wij redelijkerwijs mochten veronderstellen.
2. Wij zullen de door of namens u gegeven aanwijzingen opvolgen. Ook zullen we u wijzen op:
a. Onjuistheden in de opgedragen werkzaamheden waaronder het werken op een ondeugdelijke ondergrond;
b. Onjuistheden in de door of namens u voorgeschreven constructies, werkwijzen, plannen, tekeningen, berekeningen en bestekken, gebreken aan de ruimte waar het Werk wordt verricht en gebreken of ongeschiktheid van materialen, materieel of hulpmiddelen die door u ter beschikking worden gesteld.
Deze verplichting geldt alleen als wij de onjuistheden en/of gebreken kenden of redelijkerwijs behoorden te kennen en wordt ook wel de waarschuwingsplicht genoemd.
Artikel 11 – Verplichtingen van Opdrachtgever
Om ervoor te zorgen dat de Opdracht op een goede manier uitgevoerd kan worden, wordt er het volgende van u verwacht:
1. Voor een goede uitvoering van de Opdracht is het noodzakelijk dat u ons in de gelegenheid stelt de Opdracht uit te voeren. Dit betekent o.a. dat wij of de door ons ingeschakelde derden tijdig toegang tot de ruimte(s) moeten krijgen en houden waar het Werk wordt verricht.
2. U zorgt ervoor dat we tijdig de mogelijkheid krijgen om te zorgen voor de aanvoer, opslag en/of afvoer van materialen, materieel en hulpmiddelen en dat we op tijd beschikken over alle benodigde informatie zoals het inbedrijfsstellingsformulier.
3. Het is uw verantwoordelijkheid dat de ruimte(s) waar gewerkt wordt, hiervoor geschikt zijn. Dit houdt o.a. in dat:
a. Er voldaan wordt aan bouwkundige en/of installatievoorschriften en veiligheidsvoorschriften;
b. Er aansluitingsmogelijkheden voor elektrische apparaten, gas, water en perslucht aanwezig zijn. De kosten voor elektriciteit, gas en water komen voor uw rekening.
Ook verloren arbeidsuren als gevolg van gas-, stroom- of wateruitval komen voor uw rekening;
c. Er geen andere werkzaamheden plaatsvinden die hinder of schade kunnen veroorzaken aan ons Werk of dat van een door ons ingeschakelde derde;
d. Er vrije toegang is tot toiletten en een ruimte om te schaften;
e. Er een ruimte beschikbaar is waar gereedschappen opgeslagen kunnen worden zonder dat beschadiging of diefstal kan plaatsvinden;
f. De ruimte leeg is en er dus geen spullen aanwezig zijn die door de uitvoering van de Opdracht kunnen beschadigen;
g. De ruimte wind- en waterdicht is en vorstvrij;
h. Dat in het geval van een voor publiek toegankelijke ruimte, die ruimte gedurende het verrichten van de werkzaamheden, voor publiek gesloten is.
4. Voor een goede uitvoering van de Opdracht zorgt u er verder voor dat de door u en/of door derden uit te voeren werkzaamheden, die niet tot de Opdracht behoren, tijdig en deugdelijk worden verricht, zodat de uitvoering van de Opdracht daarvan geen hinder of vertraging ondervindt.
5. Wanneer de start of de voortgang van de Opdracht vertraagd wordt door omstandigheden als genoemd in dit artikel, bent u verantwoordelijk om de daarmee verband houdende schade en kosten, zoals wachtgeld, aan ons te vergoeden. Wij hebben in dat geval ook recht op verschuiving van de lever- en/of uitvoeringstermijn.
6. U draagt het risico voor schade veroorzaakt door:
a. Gebreken in materialen, materieel, hulpmiddelen en voorzieningen die door of namens u ter beschikking zijn gesteld of zijn voorgeschreven;
b. Onjuistheden in de door of namens u opgedragen werkzaamheden; c. Onjuistheden in de door u voorgeschreven constructies;
d. Gebreken aan de ruimte waar het Werk wordt verricht,
tenzij wij deze onjuistheden of gebreken had moeten opmerken.
7. U gaat zorgvuldig om met materialen en gereedschappen die zich bevinden in de ruimte waar het Werk door ons wordt uitgevoerd. In het geval de Opdracht nog niet in zijn geheel is betaald, bent u verplicht om geleverde materialen als een goed huisvader te behandelen en verzekerd te houden. U mag deze materialen niet verpanden, verwerken of overdragen of afgeven aan een derde zonder dat wij hiervoor vooraf Schriftelijke toestemming hebben gegeven.
8. Het is niet toegestaan om de rechten en plichten uit de tussen Partijen gesloten Overeenkomst, voor oplevering, over te dragen aan een derde zonder dat wij hier vooraf Schriftelijk toestemming voor hebben gegeven.
9. U bent zelf verantwoordelijk te zorgen voor eventueel benodigde vergunningen. 10. Kosten die ontstaan doordat u niet (tijdig) voldoet aan de verplichtingen uit dit
artikel, komen voor uw rekening en risico.
Artikel 12 – Looptijd, oplevering en beëindiging van de Opdracht
1. Een Opdracht loopt voor bepaalde tijd totdat de Opdracht opgeleverd is. De Opdracht is opgeleverd wanneer wij aan u laten weten dat de Opdracht voltooid is en u het Werk heeft aanvaard. Kleine gebreken die door ons kunnen worden hersteld zijn geen reden voor het niet aanvaarden van het Werk, tenzij deze kleine gebreken een ingebruikname in de weg staan.
2. De opdracht wordt in ieder geval als opgeleverd beschouwd:
a. Wanneer vijf (5) kalenderdagen voorbij zijn gegaan nadat wij aan u hebben laten weten dat de Opdracht voltooid is. Dit geldt niet als u het Werk binnen die periode gemotiveerd heeft afgekeurd;
b. Als u een mededeling doet waaruit blijkt dat de Opdracht is goedgekeurd of wij er op een andere manier op mochten vertrouwen dat de Opdracht door u is goedgekeurd;
c. Als u het Werk afkeurt op grond van kleine gebreken die binnen dertig (30) kalenderdagen kunnen worden hersteld en die ingebruikname niet in de weg staan;
d. Als u het Werk in gebruik neemt tenzij oplevering in dat geval niet gerechtvaardigd is.
3. Vanaf de dag na oplevering is het Werk voor uw rekening en risico.
4. Wanneer u de Opdracht annuleert, bent u verplicht het volgende te betalen:
a. De daadwerkelijk door ons gemaakte kosten, de verrichte arbeid en de winst die wij over het gehele Werk zouden hebben gemaakt.
5. Wanneer u de verplichtingen uit deze algemene voorwaarden en/of de Overeenkomst niet nakomt, mogen wij de uitvoering van de Opdracht stilleggen totdat u de verplichtingen alsnog bent nagekomen.
Ook kunnen wij de uitvoering van de Opdracht in onvoltooide staat beëindigen. Wij zullen u dan eerst schriftelijk gewezen moeten hebben op deze gevolgen.
6. In geval van een (aanvraag tot) faillissement, surséance van betaling of schuldsanering, mogen wij de uitvoering van de Opdracht stilleggen of beëindigen in onvoltooide staat.
Artikel 13 – Meerwerk
1. Er is o.a. sprake van meerwerk als:
a. U wijziging en/of aanvulling van de Opdracht wenst wat een verzwaring of uitbereiding van de afgesproken werkzaamheden tot gevolg heeft of de Opdracht duurder maken. Werkzaamheden die niet genoemd zijn in de offerte, vallen niet onder de afgesproken prijs en kunnen, als u die werkzaamheden van ons verlangt, meerwerk opleveren;
b. Wij wijziging en/of aanvulling van de Opdracht noodzakelijk vinden omdat dit naar het redelijk oordeel noodzakelijk is voor een goede en vakkundige uitvoering van de Opdracht of omdat nieuwe of gewijzigde (overheids)voorschriften dit vragen.
2. In geval van meerwerk zullen wij u op de hoogte stellen van het meerwerk en de gevolgen hiervan voor de prijs- en de lever- en/of uitvoeringstermijn.
3. Wij gaan ervan uit dat u instemt met het meerwerk als u de werkzaamheden door ons uit laat voeren of niet binnen twee (2) kalenderdagen na mededeling van het meerwerk Schriftelijk bezwaar maakt.
4. Er worden door ons geen meerkosten in rekening gebracht als de wijziging of aanvulling van de Opdracht het gevolg is van omstandigheden die voor ons risico komen.
Algemene voorwaarden Clima Active B.V. versie februari 2024
Artikel 14 – Aanvullende bepalingen split unit airco
1. Volgens de F-gassenverordening (Europese Verordening Nr. 517/2014) mogen Producten met gefluoriseerde broeigassen die niet hermetisch afgesloten zijn zoals split unit airco’s alleen aan u verkocht worden als u kunt aantonen dat het Product in bedrijf gesteld wordt door een F-gassen gecertificeerd bedrijf. U mag deze Producten dus niet zelf in bedrijf stellen.
Artikel 15 – Prijzen, facturatie en betaling
1. Wij hebben het recht onze prijzen aan te passen.Actuele prijzen worden in het aanbod genoemd. In het geval wij een prijs wijzigen binnen drie maanden na het sluiten van de Overeenkomst, heeft de Consument het recht de Overeenkomst te beëindigen. Dit geldt niet in het geval de prijswijziging het gevolg is van wettelijke verplichtingen.
2. Betaling vindt plaats via één van de door ons aangeboden betaalopties.
3. De betalingstermijn van facturen bedraagt veertien (14) kalenderdagen na factuurdatum tenzij anders overeengekomen.
4. Wij hebben het recht in termijn te factureren en daarbij een aanbetaling te vragen. 5. Wederverkopers en zakelijke klanten betalen vooraf.
6. Wij kunnen kosten in rekening brengen als we door toedoen van Opdrachtgever geen Werk kunnen verrichten terwijl dat wel afgesproken was.
7. Wij blijven eigenaar van de geleverde Producten en niet verwerkte materialen totdat u aan uw betalingsverplichting hebt voldaan.
8. In het wij een betaling niet binnen de betalingstermijn hebben ontvangen of een betaling wegens ongeldige redenen wordt gestorneerd, is de Zakelijke klant of particuliere klant in verzuim zonder dat wij daar een ingebrekestelling voor hoeven sturen. Wij mogen dan wettelijke (handels)rente en incassokosten van tien procent (10%) met een minimum van tweehonderdvijftig euro (€ 250,00) in rekening brengen. De Consument ontvangt altijd eerst een betalingsherinnering. Als de betaling dan nog niet tijdig door ons ontvangen is, brengen wij wettelijke rente in rekening. Met betrekking tot de incassokosten is dan de wettelijke regeling van de incassokosten1 van toepassing.
9. Bezwaren tegen de hoogte van de factuur, schorten de betalingsverplichting niet op. De uitsluiting van het opschortingsrecht geldt niet voor Consumenten.
Artikel 16 – Privacy
1. Op alle Overeenkomsten, aankopen en deze algemene voorwaarden is ook onze privacy policy van toepassing. Deze vindt u op onze website.
2. In onze privacy policy staat o.a. welke persoonsgegevens wij verwerken, met welk doel dit gebeurt, hoelang de gegevens bewaard blijven, met wie ze gedeeld worden en hoe ze beveiligd worden. Ook worden in de privacy policy de privacyrechten van betrokkenen genoemd.
3. Wij zullen de door u verstrekte persoonsgegevens alleen verwerken in overeenstemming met de doelen als opgenomen in onze privacyverklaring.
1 Voor de liefhebber: over de eerste € 2.500: 15% over de volgende € 2.500: 10% over de volgende € 5.000: 5% over de volgende € 190.000: 1% boven € 200.000: 0,5% met een maximum van € 6.775 (2023).
Artikel 17 – Klachten
1. Wanneer u een klacht hebt over de uitvoering van de Overeenkomst of niet tevreden bent over een door ons geleverd Product, kunt u gebreken of klachten binnen veertien (14) kalenderdagen nadat de klacht is ontstaan, volledig en duidelijk omschreven Schriftelijk bij ons melden.Voor Consumenten geldt een klachttermijn van twee (2) kalendermaanden na het ontstaan van de klacht.
2. Wij zullen zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen veertien (14) kalenderdagen na ontvangst van de klacht, inhoudelijk reageren op de klacht en waar mogelijk een oplossing voorstellen.
3. Wanneer Partijen niet tot een oplossing kunnen komen, heeft u het recht uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via: https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil.
4. Voor Consumenten die een klacht hebben over een online aankoop is er ook de mogelijkheid een klacht in te dienen bij de Europese Commissie via het ODR-platform: http://ec.europa.eu/odr.
5. Het indienen van een klacht, schort uw betalingsverplichting niet op. Het uitsluiten van het opschortingsrecht geldt niet voor Consumenten.
Artikel 18 – Intellectuele eigendomsrechten
1. Alle auteursrechten en overige rechten van intellectuele eigendom die rusten op teksten, afbeeldingen, ontwerpen en video’s die getoond worden in de Webwinkel of op onze social mediakanalen berusten uitsluitend bij ons en mogen niet zonder vooraf gekregen Schriftelijke toestemming door u worden vermenigvuldigd, openbaar gemaakt of op een andere manier worden verspreid of getoond aan derden.
2. Wanneer u in strijd handelt met het bepaalde in dit artikel, hebben wij het recht de daardoor ontstane schade op u te verhalen.
Artikel 19 – Toepasselijk recht & forumkeuze
1. Partijen zullen in alle gevallen eerst proberen om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Lukt dit niet, dan worden geschillen voorgelegd aan de bevoegde rechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, tenzij de wet dwingend anders bepaald. Dit geldt ook voor geschillen die slechts door één van de Partijen als geschil worden gezien.
2. Op alle door ons gesloten en te sluiten Overeenkomsten is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld door online legal support. www.onlinelegalsupport.nl.